Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves

Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set

 Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Cherry Blossom & Autumn Leaves

În această serie Maki-e sunt înfățișate două sezoane antitetice. Seria prezintă frumusețea înfloririi primăvăratice și splendoarea frunzelor de toamnă. Ca și set, reprezintă combinația eternă a anotimpurilor.

Maki-e și Chinkin sunt cele mai reprezentative tehnici de artă ornamentală în lac.

În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe design. Acest proces meticulos și consumator de timp se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

Chikin este o tehnică decorativă prin care se sculptează desene în suprafața lăcuită, folosind o daltă ascuțită. În următoarea etapă folia de aur și pulberile sunt încrustate în modelul sculptat. Pentru crearea stiloului “Cireși în flori și frunze de toamnă” artistul a combinat armonios ambele tehnici.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan ”Cireși în flori și frunze de toamnă” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt împachetate într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Aceste modele au fost lansate în 2008, ediția fiind limitată la numai 250 de bucăți la nivel mondial. Momentan se vând la Pelikan.

 

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.