Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves

Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set

 Maki-e Cherry Blossom & Autumn Leaves - Set
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Cherry Blossom & Autumn Leaves

În această serie Maki-e sunt înfățișate două sezoane antitetice. Setul redă atât frumusețea florilor de cireș ce înfloresc primăvara cât și splendoarea frunzelor de toamnă. Acest set reunește anotimpurile ce se succed într-un ciclu fără sfârșit.

Maki-e și Chinkin sunt cele mai reprezentative metode de lucru cu lac decorativ.

În Maki-e, modelele sunt desenate în lac, folosind o pensulă specială. Apoi se presară foiță de aur, sau pulbere de aur sau argint. Acest proces laborios se repetă de mai multe ori pentru a crea efectul de profunzime.

Chinkin este o tehnică prin care se sculptează desene în suprafața lăcuită, folosind o daltă ascuțită. Etapa următoare constă în adăugarea foiței de aur și a pulberilor de aur sau argint în modelul sculptat. În creația setului de stilouri “Cherry Blossom & Autumn Leaves”, artistul a combinat armonios ambele tehnici.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Setul ”Cherry Blossom & Autumn Leaves” este o capodoperă. Fiecare stilou este prevăzut cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate manual. 

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt livrate într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Acest set a fost lansat în 2008, ediția fiind limitată la numai 250 de piese la nivel mondial. Aceasta nu mai este în stoc la Pelikan.

 

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.