Maki-e Fireworks

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256277./maki-e-fireworkshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256277./maki-e-fireworksro_ROMaki-e FireworkstrueMaki-e Fireworksexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Fireworks

În Japonia focurile de artificii reprezintă o distracție foarte populară în cursul verii. Artificiile sunt lansate în mai mult de cinci sute de locații speciale din toată Japonia. Cel mai mare eveniment este un spectacol compus din peste 20 de mii de focuri de artificii, extrem de fascinant pentru spectatori.

În general, artificiile din Japonia și China explodează în formă circulară. Cele ale căror scântei lasă dâre în urmă se numesc Kiku-mono, sau crizanteme. Cele ale căror scântei nu lasă dâre se numesc Botan-mono, sau bujori.

Maki-e este o tehnică japoneză complexă de pictură în lac, care se traduce prin ”imagine stropită”. În procesul de creație, atât lacul natural Urushi cât și pulbere de aur și argint sunt aplicate pe stilou în mai multe straturi, iar suprafața este lustruită în repetate rânduri. 

Modelul se desenează cu vopsea colorată pe suprafață. Apoi, stiloul este acoperit cu o varietate de straturi de vopsea. Această tehnică se numește Togidashi Maki-e și a fost folosită și pentru modelul ”Fireworks”. Pentru a ilustra acest model, artistul a folosit particule de sidef și aur pentru a reda culoarea dinamică a artificiilor. Acest stilou a fost fabricat în regiunea istorică japoneză Kaga, renumită pentru art tradițională.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul ”Fireworks” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate manual. 

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este livrat într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Modelul “Fireworks” a fost lansat în anul 2010 și a fost disponibil într-o ediție limitată la numai 88 de piese la nivel mondial. Acest model este deja epuizat la Pelikan.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.