Maki-e Fireworks

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256277./maki-e-fireworkshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256277./maki-e-fireworksro_ROMaki-e FireworkstrueMaki-e Fireworksexclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Fireworks

În Japonia focurile de artificii reprezintă o distracție foarte populară în cursul verii. Sunt mai mult de cinci sute de spectacole cu focuri de artificii în toată Japonia, cel mai mare dintre acestea oferind mai mult de 20 de mii de focuri de artificii.... o adevărată fascinație pentru ochi.

În general, aproape toate focurile de artificii din Japonia și China explodează în formă circulară. Cei din care fiecare scânteie lasă o dară în urma sunt numite Kiku-mono, sau focuri de artificii de tip crizantema. Cei din care scânteile ieșite nu lasă o dară în urmă, sunt numite Botan-mono, sau de tip bujor.

Maki-e este arta japoneză de pictură în lac japonez și este renumită pentru frumusețea și măiestria ei. Cuvântul Maki-e se traduce literal ca "imagine stropită" pentru că peste design se răspândește pulbere de aur sau argint.

Pentru procedură se folosește lacul natural Urushi (un material rar) care se aplică în mai multe straturi. Modelul se desenează cu lac colorat pe suprafață. Apoi se răspândesc mai multe straturi de lac. Aceasta se numește tehnica Togidashi Maki-e. Tehnica a fost folosită pentru stiloul Pelikan cu modelul ”Focuri de artificii.” Pentru a ilustra tema focurilor de artificii, artistul aplică tehnica crustaceelor și al aurului cioplit pentru a recrea plăcerea vizuală tradițională. Stiloul a fost fabricat în regiunea istorică japoneză, Kaga, care este renumit pentru tradițiile artizanale.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan ”Focuri de artificii” este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Modelul “Fireworks” a fost lansat în anul 2010 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 88 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.