Maki-e Mubyo & Takara-zukushi

Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set

 Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Ediție Limitată

Mubyo & Takara-zukushi

Acest set simbolizează două dorințe umane de bază: sănătatea, numită Mubyo în japoneză, și bogăția, numită Takara-zukushi în japoneză.

Pe stiloul ”Mubyo” se găsește ilustrația a șase sticle speciale. Conform legendelor japoneze, Dumnezeu trăiește într-o sticlă enormă. Din acest motiv, sticlele sunt apreciate ca fiind un obiect norocos. Combinația celor șase sticle se numește Mubyo, care înseamnă în japoneză lipsa bolii. Astfel, se crede că acest set de șase sticle oferă viață lungă.

Pe stiloul ”Takara-zukushi” sunt pictate mai multe obiecte. Acestea simbolizează bogăţia și prosperitatea, și sunt pictate cu ajutorul tehnicii tradiționale japoneze numită Kissho, de asemenea considerată aducătoare de noroc.

Nyoi-hoju: Un glob prețios ce îndeplinește dorințele

Hoh-yaku: Cheia comorilor

Uchide-no-Kuzuchi: Ciocanul fermecat care îndeplinește orice dorință

Choji: Planta tropicală mereu verde, sursă de tămăduire și mirodenii.

Pe lângă cele enumerate mai sus, modelele desenate mai includ și Tachibana (mandarină), Tabane-noshi (simbol atașat la un cadou), Fundo (o balanță tradițională pentru a cântări greutatea), Kinchaku (o sacoșă din material textil) și Makimono (pergament). Aceste simboluri aduc noroc și sunt folosite pentru a împodobi vestimentația tradițională japoneză.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental. Cuvântul Maki-e se traduce literal ca "imagine stropită" pentru că peste pictură se răspândește pulbere de aur sau argint. În procesul de creație, lacul natural Urushi este aplicat pe stilou în mai multe straturi, iar suprafața este lustruită în repetate rânduri. Modelul se desenează cu vopsea colorată pe suprafață. Apoi, stiloul este acoperit cu o varietate de straturi de vopsea. Această tehnică se numește Togidashi Maki-e. Artistul are și opțiunea de a amesteca în vopsea pulbere de cărbune sau de aur. În acest fel se formează un efect tridimensional: diferența se simte instant la atingere. Aceasta este așa-numita tehnică Taki Maki-e.

Pentru crearea stiloului “Mubyo” și ”Takara-zukushi” artistul a combinat armonios ambele tehnici. Stilourile ”Mubyo” și ”Takara-zukushi” formează un set și au fost fabricate în regiunea istorică japoneză Kaga, care este renumită pentru tradițiile artizanale.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelele ”Mubyo” și ”Takara-zukushi” sunt adevărate capodopereFiecare stilou este prevăzut cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate manual.

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt livrate într-o cutie tradițională japoneză fabricată din lemn de paulownia.

Setul ”Mubyo” și ”Takara-zukushi” a fost lansat în anul 2002 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 60 de piese la nivel mondial. Acest model nu mai este disponibil la Pelikan. 

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.