Maki-e Mubyo & Takara-zukushi

Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set

 Maki-e Mubyo & Takara-zukushi - Set
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Mubyo & Takara-zukushi

Acest set simbolizează cele două dorințe umane: sănătatea numită Mubyo în japoneză și bogăția care se traduce Takara-zukushi în japoneză.

Pe stiloul Mubyo se găsește ilustrația a șase sticle speciale. Conform legendelor japoneze, Dumnezeu trăiește într-o sticlă. Din acest motiv sticlele sunt apreciate. Combinația celor șase sticle se numește Mubyo, care înseamnă lipsa bolii. Astfel aceste șase sticle sunt considerate a fi capabile să înlăture orice boală și să ofere viață lungă.

Pe stiloul ”Takara-zukushi” sunt pictate mai multe figuri. Ele simbolizează bogăţia și sunt pictate cu design tradițional japonez numit Kissho, care aduce conform crezului popular norocul.

Nyoi-hoju: Globul prețios îndeplinește dorința oamenilor.

Hoh-yaku: Cheia comorilor

Uchide-no-Kuzuchi: Ciocanul fermecat care oferă tot ce visează omul

Choji: Planta tropicală oferă tămăduire și mirodenii.

Pe lângă cele enumerate sus, Tachibana (portocală, mandarină), Tabane-noshi (simbol atașat la un cadou), Fundo (o balanță tradițională pentru a cântări greutatea), Kinchaku (o sacoșă din material textil) și Makimono (firman) sunt reprezentate prin desen. Aceste simboluri aduc noroc și în același timp împodobesc vestimentația tradițională japoneză.

Maki-e este arta japoneză de pictură în lac japonez și este renumită pentru frumusețea și măiestria ei. Cuvântul Maki-e se traduce literal ca "imagine stropită" pentru că peste design se răspândește pulbere de aur sau argint. Pentru procedură se folosește lacul natural Urushi (un material rar) care se aplică în mai multe straturi. Modelul se desenează cu lac colorat pe suprafață. Apoi se răspândesc mai multe straturi de lac. Aceasta se numește tehnica Togidashi Maki-e. În plus, artistul poate amesteca pulbere de cărbune și praf de aur în lac, astfel încât forma modelului să se ridice deasupra suprafeței: dacă degetul mare alunecă peste pictura, veți simți diferența. Aceasta este așa-numita tehnică Taka-Maki-e.

Pentru crearea stiloului “Mubyo” și ”Takara-zukushi” artistul a combinat armonios ambele tehnici. Stilourile ”Mubyo” și ”Takara-zukushi” formează un set și au fost fabricat în regiunea istorică japoneză, Kaga, care este renumit pentru tradițiile artizanale

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelele Pelikan ”Mubyo” și ”Takara-zukushi” sunt niște capodopere cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de ordine al stiloului din ediția limitată și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Setul ”Mubyo” și ”Takara-zukushi” a fost lansat în anul 2002 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 60 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.