Maki-e Karajishi (leul chinez)

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256282./maki-e-karajishihttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256282./maki-e-karajishiro_ROMaki-e KarajishitrueMaki-e Karajishi (leul chinez)exclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Karajishi (Leul chinez)

Tigrul a fost mult timp considerat regele animalelor în China antică, dar când zvonurile despre lei au ajuns la chinezi prin intermediul Drumului Mătăsii, leii au luat locul tigrilor. Leii au fost, considerați simbolul regalității - nu numai în China, dar și în Egipt și India, unde statui de lei au fost amplasate în palatele dinastiilor pentru a reprezenta puterea regelui și pentru a-l proteja.

Karajishi este un leu imaginar introdus în timpul dinastiei Tang (între secolele 7 și 10), ce a pătruns și în cultura japoneză. Atât în Est cât și în Vest, leul era considerat un animal prețios, care aducea noroc, atrăgea fericirea, și alunga răul. Se spune că cei doi lei și mingile colorate reprezentate pe stilouul ”Karajishi” contribuie la realizarea viselor și aduc bucurie și noroc.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra Karajishi. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi, foițe de aur, sau pulbere de aur și argint, sunt stropite pe model. Acest proces laborious se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul ”Karajishi” este o capodoperă. Fiecare stilou este prevăzut cu o peniță fină din aur de 18 carate placată cu rodiu. Pe fiecare stilou se regăsesc numărul de ediție limitată și semnătura artistului, gravate manual.

Impunătorul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valoare impresionantă ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stiloul este livrat într-o cutie tradițională japoneză fabricat din lemn de paulownia.

Modelul “Karajishi” a fost lansat în anul 2007 și este disponibil într-o ediție limitată la numai 88 de piese la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.