Maki-e Karajishi (leul chinez)

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256282./maki-e-karajishihttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/ro_RO.FWI.displayShop.256282./maki-e-karajishiro_ROMaki-e KarajishitrueMaki-e Karajishi (leul chinez)exclusive-text-background
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Karajishi (Leul chinez)

Tigrul a fost considerat regele animalelor în China antică, dar atunci când zvonurile despre lei au ajuns la chinezi, prin intermediul Drumului Mătăsii, lei au luat locul tigrilor. Leii au fost, de asemenea, considerate simbolul regalității - nu numai în China, dar și în Egipt și India, unde statui de lei au fost amplasate în palatele dinastiilor pentru a reprezenta puterea regelui și să-l protejeze.

Karajishi este un leu imaginar introdus în timpul dinastiei Tang (între secolele 7 și 10), în Japonia. Atât în Est cât și în Vest, leul a fost considerat un animal prețios, care aduce noroc și alungă răul, face semn cu mâna fericirii și promovează bucuria. Se spune că cei doi lei și mingile colorate de pe stilou contribuie la realizarea viselor și aduce bucurie și noroc pentru oameni.

Maki-e este o tehnică tradițională japoneză prin care sunt create articole din lac ornamental, iar această tehnică a fost folosită pentru a ilustra Karajishi. În Maki-e, modelele sunt desenate cu lac, folosind o pensulă specială. Apoi o folie de aur, sau pulbere de aur și argint sunt stropite sau lipite pe design. Acest proces meticulos și consumator de timp se repetă de mai multe ori pentru a da profunzime desenelor.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelul Pelikan " Karajishi " este o capodoperă cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu. Logo-ul Pelikan pe coroană, numărul de serie a ediției limitate și semnătura artistului sunt desenate de mână cu tehnica Maki-e.

Cu experiența îmbunătățită de zeci de ani și cu excelenta sa măiestrie, impresionantul model de stilou Souveraen 1000 este produs în Germania și apoi decorat în Japonia, creând astfel un produs perfect cu valori artizanale, care este mai mult decât îmbinarea celor două segmente ... este un instrument presărat cu un pic de magie.

Stilourile formează un set și sunt împachetate într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Modelul “Karajishi”a fost lansat în anul 2007 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 88 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.