Kyokko & Gekko

Kyokko & Gekko - Set

 Kyokko & Gekko - Set
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Kyokko & Gekko

Kyokko (lumina soarelui) și Gekko (lumina lunii) sunt stilouri Raden, fabricate manual cu bucăți de crustacee. Raden este o tehnică decorativă japoneză folosită pentru articole lăcuite și lemn.

Kyokko

"Kyokko" se traduce "lumina soarelui", și se face din coajă de scoică haliotis din Marea Japoniei. Scoica haliotis fiind mică, nu toate părțile sale pot fi utilizate în tehnica Raden. Se folosește cea mai colorată parte a scoicii, care reflectă culorile curcubeului.

Scoica se pune pe pământ se turtește cu o piatră grea în plăci foarte fine. Aceste plăci sunt tăiate la rândul lor în fâșii foarte înguste și se lipesc pe stratul de lac din jurul capacului și corpului stiloului M800.

Apoi se mai aplică un strat de lac, iar pe urmă suprafața este șlefuită. Logo-ul Pelikan este desenat cu faimoasa tehnică Maki-e și este înconjurat de piese colorate de scoică.

Gekko

”Gekko” înseamnă lumina lunii în Japoneză. Acest stilou este fabricat din scoica haliots din Australia. Această scoică este mare, dar partea albastră este mică. Astfel este nevoie să se aleagă cele mai frumoase părți albastre. Scoica se pune pe pământ se turtește cu o piatră grea în plăci foarte fine. Aceste plăci sunt tăiate la rândul lor în fâșii foarte înguste și se lipesc pe stratul de lac din jurul capacului și corpului stiloului M800. Apoi se mai aplică un strat de lac, iar pe urmă suprafața este șlefuită. Logo-ul Pelikan este desenat cu faimoasa tehnică Maki-e și este înconjurat de piese colorate de scoică.

În 1929, Pelikan a înregistrat brevetul pentru mecanismul cu piston, un nou sistem de umplere a stilourilor. Această tehnică, rafinată și actualizată, este folosită și astăzi. Modelele Pelikan ”Kyokko” și ”Gekko” sunt niște capodopere cu o peniță fină din aur de 18 carate a cărei finețe se accentuează cu un decor de rodiu.

Stiloul este împachetat într-o cutie tradițională japoneză de cadou fabricat din lemn Paulownia.

Setul ”Kyokko” și ”Gekko” a fost lansat în anul 2005 și este disponibil într-o ediție limitată de numai 200 de bucăți la nivel mondial.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.