Souverän® Stresemann

Souverän® M805 Stresemann

 Souverän® M805 Stresemann
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Souverän® Stresemann®

Ministriul de externe al Republicii de la Weimar, Gustav Stresemann (1879-1929), a fost decernat cu Premiul Nobel pentru Pace în 1926: Împreună cu colegul său francez, Aristide Briand, i-a fost recunoscută munca de reconciliere dintre națiuni după Primul Război Mondial. Pe lângă impresionanta carieră politică, Stresemann a devenit faimos, de asemenea, pentru crearea unui nou model de costum, care era suficient de formal pentru prezentările oficiale și totuși suficient de confortabil pentru munca sa de la birou. Lui Stresemann îi plăcea să poarte costume cu dungi, și, cum se întâmplă adesea în viață, o legendă s-a născut ... și brusc, oamenii au numit stiloul cu dungi de la Pelikan -- care tocmai își începuse turul global de succes în jurul lumii – cu numele de „Stresemann”.

Ambele, costumul și stiloul, continuă să poarte acest nume și în ziua de azi. Pentru a recunoaște și a onora oficial această legend, Pelikan a numit ultima apariție din colecția standard, stiloul Souverän cu elegante dungi antracit, „Stresemann”.

Corpul, cu linii de antracid care pare înșelător de simplu, este realizat din celuloză acetată, utilizată fiind o metodă tradițională, extrem de complexă care necesită multe ore de muncă. Pentru elementele negre, rășină de cea mai bună calitate a fost folosită. Clipul și inelele sunt placate cu paladium. Penița din aur este complet rodinizată pentru a se obține o strălucire argintie. Fiecare instrument de scris este montat manual și verificat până la cel mai mic detaliu, pentru a se obține un control al calități cât mai strict. Acestă serie elegantă este disponibilă în mărimile 405 și 805, ca și stilou, pix sau roller.

 

Mai multe detalii

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.