Ediție specială „Mount Everest”

Stilou Mount Everest M640

 Stilou Mount Everest M640
Descrierea produsului
Fapte și cifre

Este o colecție unică și spectaculoasă precum și muntele înalt care a fost sursa ei de inspirație.

Cel mai înalt munte de pe planetă este muntele Himalaya. O parte din placa tectonică indiană a intrat sub placa asiatică, determinând deplasarea pe verticală a acesteia și, în consecință, apariția Munților Himalaya Procesul a început în urmă cu aprx. 50 de milioane de ani, și Muntele Everest crește și acum câțiva milimetri ca și rezultat al mișcării continentelor. Are o înălțime de 8850 m, parcă se înalță până în cer. Este parte a Summit-ului celor șapte munți care include munții cei mai înalți de pe fiecare continent. Clima este foarte extremă cu temperaturi care cad chiar sub -60 de grade Celsius. Vântul atinge uneori viteza de 285 de km pe oră. Aproape zilnic cade un strat de 3 metri de zăpadă, iar cățăratul pe munte este posibil numai atunci când este vreme un pic mai stabilă. Edmund Hillary cu șerpașul său Tenzing Norgay au fost primii care au ajuns pe vârf în 29 mai 1953. Evenimentul a fost sărbătorit ca și cucerirea celui de-al treilea pol al lumii. Până azi s-au înregistrat 3680 de cuceriri ale vârfului.

Ediția ”Muntele Everest” este fabricat din cele mai bune materiale. Corpul metalic are o gravură complexă, care creează un element în formă de munte ce este placat cu aur. Extremitățile de culoarea antracitului sunt realizate din rășini scumpe, fiind apoi lăcuite și lustruite. Penița este din aur de 18 carate acoperită cu rodiu, șlefuit cu măiestrie de către meșteșugarul priceput.

Această ediție specială este disponibilă în formă de stilou, roller și pix. Ediția specială a fost creată de Pelikan și urmează tradiția calității care caracterizează toate instrumentele de scris fabricate din 1929. Scopul companiei Pelikan este atingerea perfecțiunii în tehnologie oferind totodată și un pic de individualism fiecărui instrument.

Ediția ”Muntele Everest” a fost lansată în anul 2008 într-un număr limitat.

 

Urmăriți filmulețul de prezentare

Abonați-vă la buletinul informativ pentru instrumente de scris de lux

Doriti să vă ținem la curent cu toate noile instrumente de scris de lux de la Pelikan?

Nicio problemă! Abonați-vă mai jos la buletinul nostru informativ și vă vom ține la curent cu știrile și evenimentele.

Adresa dumneavoastră va fi folosită doar pentru buletinul informativ și nu va fi dată terților.