Fire

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255563./firehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255563./firesv_SEFiretrueFireexclusive-text-background

Fire

Den tredje reservoarpennan i serien "Achievements of Civilisation" hyllar konsten att tämja eld. De två tidigare modellerna som var ”Evolution of Script” (2007) och ”Claculation of Times” (2008).

Det viktigaste motivet är skålen fylld med eld. Historien berättar att förr i tiden så var våra förfäder tvungna att vänta tills blixten slog ner innan de kunde göra eld. De fyllde kranier med olja för att bevara de speciella lågorna som gav värme, höll vilddjuren på avstånd och hjälpte till att laga mat. Idag är elden bara en tändsticka bort, men för att hylla denna bedrift av civilisationen är skålen av eld avbildat på klippet, den specialgjorda spetsen och på locket.

Pennkroppen är gjord av mässig och flertal gånger lackerad i klarröd. Varje flamma i tunnan är först laserade, därefter pläterade med 24 karat guld. Fem äkta Topaz ädelstenar gör att lågorna kommer till liv. Spetsen är gjord av 18 karat guld som skyddas av ett tunt lager av iridium. Den begränsade utgåvan är tillgänglig i F, M och B i spetsstorlek.

När man brände trä, lärde våra förfäder att framställa glöd varmare än 500°C (900°Fahrenheit) vilket var viktigt för deras överlevande. Den begränsade utgåvan av “Fire” är för att hylla denna förmåga endast tillgänglig I 500 exemplar I världen. Den lanserades i augusti 2010.

Den begränsade utgåvan “Fire” levereras i en elegant röd presentförpackning med ett matchande häfte som ger en speciell uppskattning till historien och detaljerna på reservoarpenna.

Reservoarpennan Fire lanserades år 2010 och har en begränsad upplaga av 500 pennor.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.