Maki-e Renjishi

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255574./maki-e-renjishihttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255574./maki-e-renjishisv_SEMaki-e RenjishitrueMaki-e Renjishiexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Renjishi

Kabuki är en traditionell japansk form av teater. Dess ursprung sägs komma från en rad uppträdande av Izumono Okuni i Kitano Tenmangu år 1603 (i början av Edo eran). Dessa föreställningar blev mycket populära i Kyoto, och har under de senaste fyra hundra åren etablerats som en punkt av japansk stolthet för traditionell konst. På senare tid har Kabuki även blivit populärt utomlands.

Berättelsen om Renjishi skrevs av Mokuami Kawatake baserat på den moraliska berättelse där en förälder pressar sina barn ner i en bottenlös dal med avsikt att höja endast de som klarar av att springa upp från dalen. Denna berättelse betraktas som en representativ del av Kabuki dansar, och berör verkligen publikens hjärta eftersom den utförs av en äkta far och son.

Klimaxet av detta förfarande är skildrat på Pelikan reservoarpennan “Renjishi”, där den vithårige föräldern och det rödhåriga barnet dansar vilt tillsammans som ett perfekt par.

Maki-e är en traditionell japansk teknik för att skapa dekorativa lackartiklar, och denna teknik användes för att illustrera “Renjishi”. I Maki-e, görs mönster med lack genom att man använder en speciell pensel. Sedan strös eller fästs guldfolie, guld- och silverpulver i mönstret. Denna noggranna och tidskrävande process upprepas många gånger för att ge djup åt mönstret.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “Renjishi” är ett mästerverk med fint driven guldspets av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas var och en i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

“Renjishi”, som lanserades år 2009, finns tillgänglig i en begränsad upplaga av endast 88 pennor världen över.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.