Maki-e Sea World

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255575./maki-e-sea-worldhttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255575./maki-e-sea-worldsv_SEMaki-e Sea WorldtrueMaki-e Sea Worldexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Sea World

Vår planet är täckt med 360 miljoner kvadratkilometer vatten. Historien om världshaven är lika gammal som jorden själv, och allt liv på vår planet kommer från havets djup. Dessa kom till för vad det känns som en evighet sedan – uppskattningsvis 4,6 miljarder år sedan.

Motiven på reservoarpennan symboliserar denna historia: Sköldpaddan – symbolen för ett långt liv – utgör mittpunkten, omgiven av åtskilliga fiskar. Den är skapad med hjälp av en utstuderad ”mother-of-pearl” inläggsteknik.

Maki-e är konsten för japansk lackmålning och är känd för sin skönhet och artisteri. Ordet Maki-e kan bokstavligen översättas till “stänkt bild” eftersom mönstret är bestrött med guld- och silverpulver. För processen, används det sällsynta japanska lacket Urushi i en mängd olika skick som poleras många gånger. Mönstret är ritat med färgat lack på ytan. Det är sedan bestrött med en mängd lacklager. Detta kallas för Togidashi-Maki-e tekniken. Dessutom kan konstnären blanda träkolpulver och guldpulver i lacken, så att mönstret av designen höjs upp ovanpå ytan: Om du låter tummen glida över ytan kommer du att känna skillnaden. Det kallas för Taka-Maki-e tekniken.

För Pelikan reservoarpennan modell “Sea World”, har Maki-e konstnären harmoniskt blandat de båda teknikerna.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “Sea World” är ett mästerverk med fint drivna guldspetsar av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas var och en i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood

“Sea World”, lanserades år 2009 och finns tillgänglig i en begränsad upplaga av endast 88 pennor världen över.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.