Maki-e Fireworks

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255583./maki-e-fireworkshttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255583./maki-e-fireworkssv_SEMaki-e FireworkstrueMaki-e Fireworksexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Fireworks

I Japan är fyrverkerier ett populärt nöje för sommaren. Det visas mer än femhundra fyrverkerier över hela Japan, med ett huvudnummer som erbjuder mer än tjugotusenfyrverkerier . . . en fest för åskådarnas ögon.

I allmänhet exploderar de flesta fyrverkerier i Japan och Kina i en cirkulär form. De där varje gnista lämnar ett spår efter sig kallas Kiku-mono, eller krysantemum typen. De där det inte lämnas något spår efter varje gnista kallas Botan-mono, eller pion typen.

Maki-e är konsten för japansk lackmålning och är känd för sin skönhet och artisteri. Ordet Maki-e kan bokstavligen översättas till “stänkt bild” eftersom mönstret är bestrött med guld- och silverpulver.

För processen, används det sällsynta japanska lacket Urushi i en mängd olika skick som poleras många gånger. Mönstret är ritat med färgat lack på ytan. Det är sedan bestrött med en mängd lacklager. Detta kallas för Togidashi-Maki-e tekniken, och användes för Pelikan reservoarpennan modell “Fireworks”. För att illustrera temat fyrverkeri, arbetade konstnären även med “mother-of-pearl” och “cut-gold” för att livfullt återskapa en traditionell njutning för ögat. Denna reservoarpenna tillverkades i den historiska japanska regionen Kaga, som är känd för traditionell japansk konst.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “Fireworks” är ett mästerverk med fint drivna guldspetsar av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas var och en i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

"Fireworks" lanserades 2010, och fanns tillgänglig i en begränsad upplaga av 88 pennor världen över, den är nu utsåld hos Pelikan.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.