Maki-e Heavenly Maidens of Dunhuang

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255584./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuanghttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255584./maki-e-heavenly-maidens-of-dunhuangsv_SEMaki-e Heavenly Maidens of DunhuangtrueMaki-e Heavenly Maidens of Dunhuangexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Heavenly Maidens of Dunhuang

Dunhuang var en av de fyra provinserna av Hexi regionen, skapad av Han Emperor Wu år 111 f.Kr. Provinsen spelade en gång en viktig roll som en militär utpost för att försvara dynastin mot västerländska inkräktare. Eftersom styrkan av dynastin försvagades i regionen styrdes Dunhuang under en tid av utlänningar. Dunhuang sjönk och reste sig upprepade gånger under sin långa historia.

Trots allt, även om man bytt härskare för provinsen ett otal gånger, förblev Dunhuang en viktig korsning av sidenvägen där folk från väst och öst möttes, och kulturerna de tog med sig blomstrade. Den buddistiska kulturen var en av dessa, och den kulminerade i form av kända ansikten, dess väggmålningar och buddistiska målningar.

“Heavenly Maidens of Dunhuang” är ett verk inspirerat av väggmålningar med mer än 1.000 år av historia. Med sitt oskyldiga och eleganta utseende, jungfruarnas dans i fina luftiga kläder, bar färgglada bälten för att uttrycka sina andars frihet, och spelade musikaliska instrument. De representerar den högsta godhet, sanning och skönhet. Forntida människor trodde att de himelska jungfruarna var en symbol för lycka. “Heavenly Maidens of Dunhuang” är ett mästerverk skapat under temat, Dunhuang kultur med evig historia.

Maki-e är en traditionell japansk teknik för att skapa dekorativa lackartiklar, och denna teknik användes för att illustrera “Heavenly Maidens of Dunhuang”. I Maki-e, görs mönster med lack genom att man använder en speciell pensel. Sedan strös eller fästs guldfolie, guld- och silverpulver i mönstret. Denna noggranna och tidskrävande process upprepas många gånger för att ge djup åt mönstret.

1929, registrerade Pelikan patentet för kolvmekanismen, ett nytt återfyllningssystem för reservoarpennan. Tekniken, förfinad och uppdaterad, används än idag. Pelikan modellen “Heavenly Maidens of Dunhuang” är ett mästerverk med fint driven guldspets av 18 karat guld med en rodium dekor. Pelikan logon på toppen, numret av den begränsade upplagan samt konstnärens signatur är ingraverade för hand med Maki-e tekniken.

Med den ärade erfarenheten över flera decennier och det utmärkta hantverket, produceras den imponerande reservoarpennan Soverän 1000 i Tyskland och dekoreras sedan i Japan, vilket skapar en perfekt utformad produkt som är mer än summan av varje del… lite magi har tagit plats i den. . .

Reservoarpennorna packas var och en i en traditionell japansk presentask som är gjord av Paulownia wood.

Serien “Heavenly Maidens of Dunhuang”, som lanserades år 2007, fanns tillgänglig i en begränsad upplaga av endast 88 pennor världen över och är nu utsåld hos Pelikan.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.