Moonlight

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255593./moonlighthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255593./moonlightsv_SEMoonlighttrueMoonlightexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Moonlight

Pärlemorfyllt hantverk är en teknik där pärlemorn av den stora gröna turbanen av abalone är slipad med en slipsten till en fin tjocklek och sedan inbäddad eller fast limmad på ett lacktäckt underlag. Denna dekorationsmetod utnytjar särdragen av skaldjurens delar som glittrar vackert när ljuset lyser på dem.

Pelikan lanserade den begränsade upplagan, reservoarpennan "Sunlight (Kyokko) & Moonlight (Gekko)" med inbäddad pärlemor i en begränsad upplaga av 200 set, världen över 2005. Denna ärorika penna designades med motiv av strålar från den uppgående solen (Kyokko) och månljuset (Gekko). "Sunlight & Moonlight", som tillverkades utifrån M800, blev väldigt populär och blev snabbt slutsåld.

Nu, sex år senare, lanserar Pelikan en ny begränsad upplaga, med inbäddad pärlemor i reservoarpennan, i samma kvantitet, totalt 200 st världen över. Denna nya penna i begränsad upplaga är “Moonlight (Gekko)” och är tillverkad som en M1000.

För "M1000 Moonlight", används australisk abalone. Endast de delar där den blå-färgade glansen är vackrast skärs i formen av ett band. Dessa har placerats på pennans huv och hylsa för hand, del för del. Därefter appliceras ett svart lacktäcke som poleras flera gånger. Efter att ha täckts med uretan följt av en torkprocess, poleras ytan ytterligare ett antal gånger. Efter den sista poleringen skrivs namnet för konstnären samt numret för den begränsade upplagan på ytan med maki-e tekniken. Sedan appliceras strött guld som tillåts torka. Slutligen, efter appliceringen av torkad-lackering och torkprocessen, är ytan klar genom en sista polering.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.