M1000 Raden Sunlight

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255594./m1000-raden-sunlighthttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255594./m1000-raden-sunlightsv_SEM1000 Raden SunlighttrueM1000 Raden Sunlightexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Souverän® M1000 Raden Sunlight

Raden är ett traditionellt japanskt hantverk som används för att lackera varor och träarbeten. Reservoarpennan M1000 Sunlight är tillverkad av partiklar från abaloneskal som härstammar från japanska sjöar. Abaloneskalen är små och de regnbågsfärgade delarna som kan användas till den här underbara reservoarpennan,är begränsade.I produktionsprocessen placeras aboloneskalet på marken och plattas med en hård sten till tunna skivor. Skivorna skärs i smala strimplor och fästs sedan med lack runt huven och trumman på M1000 reservoarpenna.Efter det täcks reservoarpennan med ytterligare ett lager lack och ytan poleras. Med hjälp av Maki- e teknik signerar och numrerar konstnären alla reservoarpennorna.

1929 registrerade Pelikan patent för kolvmekanismen, ett nytt påfyllningssystem för reservoarpennor. Denna teknik förfinades och uppdateras och används än i dag. M1000 är idealisk för personer som skriver mycket, eftersom den har den största bläckkapaciteten för alla reservoarpennor med kolv, som finns på marknaden idag. Pelikans Reservoarpenna M1000 sunlight är ett mästerverk med en 18 karats guldspets i storlek M, med en rodiumdekor.

Alla reservoarpennor levereras i en traditionell japansk presentask som är tillverkade av Paulowniaträ.

 

Fler detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.