The Statue of Zeus

truehttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255604./the-statue-of-zeushttps://www.pelikan.com/pulse/Pulsar/sv_SE.FWI.displayShop.255604./the-statue-of-zeussv_SEThe Statue of ZeustrueThe Statue of Zeusexclusive-text-background
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

Specialutgåva - The Statue of Zeus

Staty av den mest kraftfulla

Bara 20 år efter att Zeustemplet i Olympia var klart, restes monumentet "Statyn av Zeus" inuti den. Den grekiska skulptören Fidias skapade den 13 meter höga kolossala statyn mellan 438 och 430 fKr. Detta var hans sista verk och gav honom högt anseende som en av de mest betydande skulptörerna i antiken. Statyn av den mest kraftfulla olympiska guden i den grekiska mytologin, som är ungefär sju gånger större än mänsklig storlek, fortsatte att imponera besökare i århundraden. Enligt legenden transporterades statyn Zeus till Konstantinopel - nuvarande Istanbul – där den föll offer för en brand år 475. Konstverket överlevde runt 905 år. Resterna av dess bas kan fortfarande ses i Olympia idag.

Glimrande elegans

Den sublima effekten av världsundret var inte bara tillskrivet dess storlek utan också de många fina material som användes i den. Huden på den tronande statyn av guden, var tillverkad i ren elfenben. Den ankellånga manteln, sulorna på sandalerna och det flätade håret formades i perfekt hantverk av guld, och färgat glas och ädelstenar prydde monumentet. Hela kompositionen av värdefulla material gav Phidias Zeusstaty ett magnifikt glimmer. För att uttrycka aktning för detta världsunder, är "Statyn av Zeus" denna reservoarpenna med kolv också tillverkad i material av hög kvalitet och med genomarbetad finish.

Konstnärlig skicklighet med rik tradition

Inspirerad av den antika arkitekturen, har den begränsade utgåvan av kolvreservoarpennan gjorts med omsorg och med extrem uppmärksamhet på detaljer. Pelikan har använt värdefulla 18 karat rosguld för utsmyckningarna. Med hjälp av omsorgsfull konstnärlig bearbetning, har motivet med Zeus arbetats in i kolven med 925 Sterling silver, och slutligen har alla dekorativa element pläterats med 18 karats guld i ett galvaniseringsbad. Avslutningsvis klarlackades motivet och de dekorativa elementen för att bakgrunden skulle färgas med nyanser av antracit.

Hedrar unik arkitektur

För att skapa en mjuk övergång till rosguld och för att efterlikna elfenbenet på statyn, använder Pelikan dyrbart harts i en krämig vit färg i greppdel, pennkropp och hatt. De dekorativa element från varumärket Pelikans clips och dekorativa ringar, samt pièce de résistance – 18 karatsspetsen - är alla pläterade med rosguld. Med denna nya pjäs, specialutgåvan, skapar Pelikan återigen en överlägsen pennkolv som förnyar närheten till skrivandet till punkt och pricka. Var och en av de 300 pennorna är en unik engångstillverkning som sker i Tyskland. Tack vare sitt förstklassiga hantverk och exklusiva utseende och känsla, visar de en exceptionell hyllning till detta världsunder.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.