Souverän® blue o' blue

Souverän - Reservoarpenna M 800

 Souverän - Reservoarpenna M 800
Produkt beskrivning
Fakta och figurer

En sann klassiker

Som specialutgåva lanserar Pelikan den populära modellen 800 från Souverän serien i augusti 2010 i ett nytt material som kallas blue o’ blue.

O’ är en förkortning för ”över” (over) då pennkroppen ser ut att ha flera stora drag av blå i olika nyanser, den ena över den andra. Både pennkroppen och locket är tillverkade av detta något genomskinliga material.

Denna typ av tekniska produktion går igenom flera steg. Först, akryl som formas i tjocka skivor, sedan skärs de i fyrkantiga bitar. Dessa bitar formas därefter till en rund och urgröpt form. För att sedan skapa pennkroppens blue o’ blue läggs materialet i en form där fyllnings behållaren (eller lockets inre material) läggs. Som sista steg, skärs de sista bitarna till sin sfäriska form och poleras för att skapa ett ljust lyster.

Pennans klipp och ringar är 24 karats guldplänterade. Spetsen är gjod av 18 karats guld med rhodium trim och en iridium ”touch”. Modellen finns tillgänglig i spetsstorlek F, M, B, som kullspetspenna och rollerballpenna finns den alltid i den populära storleken 800. Endast begränsade kvantiteter finns tillgängliga.

 

Mer detaljer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för fina skrivinstrument

Vill du att vi ska hålla dig uppdaterad med alla Pelikan skrivinstrument produkter?

Inga problem! Anmäl dig nedan till vårt nyhetsbrev och vi kommer att informera dig om nyheter och evenemang.

Din adress kommer endast att användas för att skicka nyhetsbreven och kommer inte att ges till tredje part.